21 0677 9818

Αγ. Γεωργίου 24, Νέο Ψυχικό

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Pilates Equipment

Ο εξοπλισμός είναι κομμάτι των Pilates μεθόδων.

Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών οργάνων τελευταίας γενιάς, εμπνευσμένων και σχεδιασμένων από τον ίδιο τον Joseph Pilates.

Στο Balanze Pilates χρησιμοποιούμε τα πιστοποιημένα όργανα της εταιρείας ΒASI Systems που συνδυάζουν τη σύγχρονη αισθητική με την άριστη ποιότητα των υλικών και την εργονομία που διευκολύνει τη ροή της κίνησης. Το πρόγραμμα Pilates Equipment πραγματοποιείται σε μικρά groups (έως τέσσερα άτομα) και περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού κρεβατιού (Reformer), καρέκλας (Wunda Chair) και βοηθημάτων (Props).

Το Reformer βοηθά στην ενδυνάμωση, τη συμμετρία και την τόνωση των μυών, καθώς το σώμα γυμνάζεται μέσω της αντίστασης των ελατηρίων. Το Reformer διαθέτει ευέλικτους συνδυασμούς και παραλλαγές ήπιων ή δυναμικών ασκήσεων για κάθε φυσική κατάσταση.

Η Wunda Chair επιτρέπει την αυξομείωση της αντίστασης για απόλυτο έλεγχο στην κίνηση του σώματος και τη σωστή εκγύμνασή του.

Παράλληλα, χρησιμοποιείται μια ποικιλία ενισχυτικών βοηθημάτων (props) όπως μπάλες, foam rollers, magic circles και baby arc, ειδικά σχεδιασμένων για την πραγματοποίηση ασκήσεων που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και τον έλεγχο της αναπνοής.

Το Pilates Equipment «σμιλεύει» το σώμα, καθώς το πρόγραμμα στοχεύει στην ελάττωση του τοπικού λίπους, την ευλυγισία και τη συμμετρική ανάπτυξη των μυών ολόκληρου του σώματος.

Pilates Mat

Το πρόγραμμα Pilates Mat (έως πέντε άτομα) έχει σχεδιαστεί για να τονώνει ολόκληρο τον οργανισμό και να ενισχύει τη σταθερότητα και την ισορροπία του σώματος.

Περιλαμβάνει ασκήσεις εδάφους με βάση το στρώμα (MAT), οι οποίες εκτελούνται με τη χρήση ενισχυτικών βοηθημάτων (props) όπως μπάλες, foam rollers, magic circles και baby arc.

Το Pilates Mat βοηθά στη διόρθωση της στάσης του σώματος, τη σταθεροποίηση του σκελετού, την ενδυνάμωση των μυών και την εκτόνωση της έντασης και του άγχους μέσω της σωστής αναπνοής.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη ρευστότητα και ακρίβεια κινήσεων που σέβονται το σώμα και συμβάλλουν στην ανακούφισή του από τους χρόνιους πόνους.

Το Pilates Mat είναι μια μοναδική μέθοδος εκγύμνασης μυαλού-σώματος που επιτρέπει τη βέλτιστη πνευματική και σωματική ισορροπία και ανάπτυξη.

Aerial Yoga

Η εναέρια γιόγκα συνδυάζει την κλασική yoga με την αιώρηση.

To ειδικό μαλακό ύφασμα το οποίο κρέμεται από την οροφή σαν αιώρα (hammock) αφήνει το σώμα να αιωρηθεί ελεύθερα στο χώρο. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της aerial yoga είναι η ικανότητά της να αποφορτίζει τη σπονδυλική στήλη και να αποσυμπιέζει τις αρθρώσεις μέσω του stretching και των ασκήσεων yoga που γίνονται με την υποστήριξη της αιώρας.

Η εναέρια γιόγκα συμβάλλει στη χαλάρωση του σώματος, τη βελτίωση της οξυγόνωσης του εγκεφάλου και την τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος του οργανισμού. Πρόκειται για μια πραγματικά απελευθερωτική εμπειρία που βοηθά να ανακαλύψετε τις νέες δυνατότητες του σώματός σας και να βελτιώσετε την ικανότητα αντίληψης της κίνησης του σώματος στον χώρο, της συνειδητοποίησης των μυών και των λειτουργιών τους χωρίς οπτική επαφή (ιδεοδεκτικότητα).

Private Pilates

To Private Pilates (Iδιαίτερο μάθημα) είναι ένα πρόγραμμα Pilates που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όργανα της BASI Systems. Περιλαμβάνει τη χρήση βοηθητικού εξοπλισμού και ασκήσεις στα όργανα Reformer, Cadillac, Ladder Barrel και Wunda Chair.

Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής, εφαρμόζοντας τη μέθοδο BASI, σχεδιάζει και προσαρμόζει το πρόγραμμα των ασκήσεων ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες και τους προσωπικούς σας στόχους εκγύμνασης. Τα ιδιαίτερα μαθήματα Pilates είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για την ολιστική ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων του σώματός σας από τις πρώτες συνεδρίες.